Bedrijfsinfo

Plaatwerk- en van de Klundert B.V. is gespecialiseerd in metaalbewerking in de ruimste zin van het woord, variërend van eenvoudig plaatwerk en klein constructiewerk tot zeer specialistische plaatwerkconstructies en industriële schoorstenen. Van de Klundert werkt zowel direct voor opdrachtgevers als in opdracht van ingenieursbureaus. Het bedrijf levert metaalprodukten voor verschillende marktsegmenten, in hoofdzaak de staalbouw, maar ook voor de voedings- en levensmiddelenindustrie en de milieusector.

Van de Klundert B.V. vervaardigt enkelstuks- en serieproducten. De producten variëren van:
plaatwerk tot klein constructiewerk t.b.v.: containers, rompen, transformatoren, luchtkanalen, trechters, vloeren en wanden, steek- en spiltrappen, schoorstenen, luchtdichte stankafdekkingen, goten, silo’s, bunkers, reservoirs en tanks.

Algemene bewerkingen; knippen, kanten, walsen, profielwalsen, boren en ponsen en lassen.

l1 l1 l1 l1 l1

 

Historie

Van de Klundert B.V. is opgericht op 11 januari 1938 door Martinus van de Klundert.
Toen Mart van de Klundert zich in 1938 in Zevenbergschen Hoek als zelfstandig hoefsmid vestigde, gaf niemand hem een kans. Hij was op dat moment de vijfde die dit ambacht in het kleine dorp ging uitoefenen. De armoede van de crisisjaren en de dreigende wereldoorlog beheersten het dagelijks leven. Het bedrijfje van Mart van de Klundert leek dan ook te mislukken.

1martinus
Uiterst rechts: Martinus van de Klundert

Het lot en de vooruitziende blik van Mart bepaalden anders. Ruim 60 jaar later is de werkplaats uitgegroeid tot een plaatwerk- en constructiebedrijf dat zijn gelijke in de regio niet kent. Van de Klundert bleek ondanks alles de sterkste smid. De oorzaak? Ouderwets vakmanschap! Dat was en is nu nog de beste reclame voor ons bedrijf.

Van de Klundert was gespecialiseerd als hoefsmid en in het maken van klein gereedschap zoals rieken en spaden voor de landbouwers. Het bedrijf was gehuisvest in een ruimte van ongeveer 4 bij 5 meter groot.

In 1944/1945 vond de eerste verbouwing c.q. uitbreiding plaats, het eerste personeelslid werd aangenomen en het werkterrein verlegde zich meer in de richting van het maken van o.a. boerenwagens, eggen en andere landbouwwerktuigen.In 1954/1955 werden, mede door het vertrek van verschillende landbouwers naar de Noord Oost polder, de werkzaamheden verlegd naar constructiewerk en plaatwerk, over het algemeen werk voor andere bedrijven in de regio. 2tractor

 

In 1961, kort na de intrede van zoon Henk, werd het bedrijf nogmaals verbouwd en aangepast aan de toen geldende normen en tevens werd er geïnvesteerd in moderne machines. In 1963 kwam ook zoon Piet in het bedrijf en vond in 1965 de laatste verbouwing plaats aan de Geldersedijk. Een voormalig woonhuis werd omgebouwd tot kantoorruimte en gedurende de jaren groeide het personeelsbestand uit naar 14 werknemers.In 1980 werd het bedrijf verplaatst naar de huidige locatie waarna in 1985, 1990, 1995 en 2009 de volgende uitbreidingen plaats vonden. Inmiddels is het personeelsbestand is uitgegroeid naar zo’n 30 werknemers. In 2003 werd de nieuwbouw van een aparte en schone fabriekshal voltooid. 2tractor
De opvolging is gewaarborgd want de zonen van de heren van de Klundert te weten Marco (zoon van Henk) en Martin (zoon van Piet) zitten in het bedrijf.In 1999 hebben de beide neven het bedrijf van hun vaders overgenomen en zijn ze druk doende met de verdere uitbreiding.De huidige werkplaats is uitgerust met precies die apparatuur die de eigentijdse metaalbewerker nodig heeft voor een snelle, vakkundige en goede uitvoering van het werk, inclusief machines met een groot bereik. 2tractor

 

Laatste nieuws